Blog

MAGASNYOMÁSÚ HIDEG-ÉS MELEGVIZES MOSÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

TX500 kicsi

MELEGVIZES MOSÓBERENDEZÉSEK HASZNÁLATA

 1. Mielőtt csatlakoztatná a gépet az elektromos- és vízhálózatra, győződjön meg arról, hogy a hálózati csatlakozóvezeték és az alacsony nyomású tömlő nincs-e feltekercselve vagy eltömődve. A gép elindításához nyomja meg az ON/OFF (BE/KI) kapcsolót a vezérlőegységen. Nyomja meg a ravaszt a szórópisztolyon a megfelelő nyomás eléréséig.
 2. Kapcsolja be a kazánt.
 3. Magasnyomású vegyszeradagolóval ellátott melegvizes mosóberendezésen; nyissa ki a vegyszeradagoló szelepet a kívánt vegyszeradagoló szint eléréséhez (a kijelzőn 1-10-ig jelölve). 30-35 másodpercig tartsa nyomva a ravaszt, hogy a vegyszer elérje fúvókát. Vigye fel a tisztítószert a tisztítandó felületre, függőleges felszín esetén a talajtól felfelé, így nem lesz csíkos a felület. A vegyszeradagolás megállításához kapcsolja le a vegyszeradagoló szelepet, és a megfelelő tisztításhoz mossa/öblítse le a felületet magasnyomású vízsugárral.
 4. Alacsony nyomású vegyszeradagolóval ellátott melegvizes mosóberendezésen; a vegyszeradagolás megindításához nyissa ki a gombot vagy a szelepet a mosószáron, a nyomás leesik, és a tisztítószer megjelenik a fúvókán. Vigye fel a tisztítószert a tisztítandó felületre, függőleges felszín esetén a talajtól felfelé, így nem lesz csíkos a felület. A vegyszeradagolás megállításához kapcsolja le a vegyszeradagoló szelepet, és a megfelelő tisztításhoz mossa/öblítse le a felületet magasnyomású vízsugárral.
 5. Ha befejezte a tisztítást, kapcsolja ki a kazánt, és addig tartsa nyomva a ravaszt, amíg hideg víz nem jön ki, és azután válassza le a gépet az elektromos- és vízhálózatról. Mielőtt lecsatlakoztatná az alacsony nyomású vízellátásról, nyomja meg a ravaszt a nyomás megszüntetéséhez. Kapcsolja be a biztonsági reteszt a pisztoly ravaszán.

HIDEGVIZES MOSÓBERENDEZÉSEK HASZNÁLATA

 1. Mielőtt csatlakoztatná a gépet a víz- és elektromos hálózatra, győződjön meg róla, hogy a hálózati vezeték és az alacsony nyomású tömlő nincs-e feltekercselve vagy eltömődve. A gép elindításához nyomja meg az ON/OFF (BE/KI) kapcsolót, és a megfelelő nyomás eléréséig tartsa nyomva a ravaszt a szórópisztolyon.
 2. A vegyszeradagolás megindításához nyissa ki a gombot vagy a szelepet a szórószáron, a nyomás csökken, és a tisztítószer megjelenik a fúvókán. Vigye fel a tisztítószert a tisztítandó felületre, függőleges felszín esetén a talajtól felfelé, így nem lesz csíkos a felület. A vegyszeradagolás megállításához kapcsolja le a vegyszeradagoló szelepet, és magas nyomással mossa/öblítse le a felületet a megfelelő tisztítás érdekében.
 3. Ha befejezte a tisztítást, kapcsolja ki, és csatlakoztassa le a gépet az elektromos- és vízhálózatról. Mielőtt lecsatlakoztatná az alacsony nyomású vízellátásról, nyomja meg a ravaszt a nyomás megszüntetéséhez. Kapcsolja be a biztonsági reteszt a pisztoly ravaszán.

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Ezek a tudnivalók mindenfajta magasnyomású mosóberendezés használatára vonatkoznak, típustól függetlenül. Mindig tartsa szem előtt a saját és mások biztonságát, és ennek megfelelően használja a gépet.

 • Használat előtt győződjön meg róla, hogy a gép és a berendezés jó állapotban van-e.
 • Ellenőrizze, hogy a fedelek, ajtók, panelek és biztonsági berendezések biztonságosak-e.
 • Viseljen megfelelő vízálló védőruházatot, ill. sisakot, overállt, védőkesztyűt és védőszemüveget.
 • Vegyszerhasználat esetén tartsa be a biztonsági előírásokat és védőintézkedéseket.
 • Rendszeresen végeztesse el a gép karbantartását és szervizelését a kijelölt központi szervizzel.

Ne használja a gépet,

 • ha a magasnyomású tömlő, a szórószár vagy a pisztoly markolata sérült,
 • ha a fedelek, ajtók, panelek és biztonsági berendezések hiányoznak, vagy nem jól zárnak,
 • ha a hálózati csatlakozóvezeték, csatlakozódugó vagy csatlakozóaljzat sérült,
 • olyan hosszabbító vezetékkel, melynek a névleges teljesítménye vagy átmérője nem megfelelő.
 • Ne hagyja a működő gépet felügyelet nélkül.
 • Ne irányítsa a vízsugarat más személyekre.
 • Ne irányítsa a vízsugarat elektromos berendezésekre.
 • Ne érjen vagy hajoljon forró vagy dízelüzemű gép kipufogójához.
 • Ne mozgassa a gépet, ha csatlakoztatva van az elektromos- vagy vízhálózathoz.
 • Ne mozgassa a gépet a magasnyomású tömlőnél fogva.
 • Ne hagyja a padlón a tömlőt/pisztolyt/mosószárat.