Egy termék se felelt meg a keresésnek.

ELŐNYÖK
•A borospince nagyobb általános hozama
•A levegő relatív nedvességtartalmának állandó értéken tartása
•A fahordók kiszáradásának megelőzése
•A bor természetes párolgásának megakadályozása
•A hordók feltöltéséhez szükséges emberi munka költségének csökkentése
•A megfelelő hőmérséklet fenntartása
•A párásító rendszer más megoldásokhoz viszonyított gazdaságossága

BOROSPINCÉK

A párásító rendszer nagy haszonnal alkalmazható a borospincékben azáltal, hogy biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat.

A borospincékben az év egyes szakaiban nem éri el a levegő nedvességtartalma a megfelelő szintet, és ez komoly problémákat okozhat. Az alacsony páratartalom miatt a hordókból a bor párolog, ez minőségromlással és pénzveszteséggel jár. Jelentős munka a hordók kötelező utántöltése is. A száraz levegőben a fahordók deszkái kiszáradhatnak, ami szintén minőségi és mennyiségi problémákhoz vezethet.

Mindezen problémákat azonban természetes és gazdaságos módon oldja meg a párásítórendszer, azáltal, hogy szabályozza a borospincében a levegő nedvességtartalmát, és fenntartja az állandó hőmérsékletet. A rendszer a speciális fúvókákon kijuttatott vizet 5-10 mikron átmérőjű vízcseppecskékre porlasztja, melyeket azonnal elnyel a levegő, anélkül, hogy nedvesség jelenne meg bármilyen felszínen. Az eredmények figyelemre méltóak: a hordók tovább használhatók, a fa megőrzi a minőségét, és megszűnik a bor természetes párolgása. A megtakarítás olyan jelentős lehet, hogy a rendszer ára már néhány hónapon belül megtérül.

TELJESKÖRŰ VEZÉRLÉS

Páratartalom mérő, termosztát és időzítő teszi a rendszert minden elemében elektronikusan szabályozhatóvá. A külső időjárási viszonyoktól függetlenül a pince klímája állandó értéken tartható.

A barrique hordókat huzattól és fénytől védett helyen kell tárolni, az optimális nedvességtartalom 65 és 85% között mozog. 65% alatt nagy a veszély, hogy a hordók kiszáradnak, 85% felett azonban gombák és penész telepedhetnek meg rajtuk. A 80-85%-os páratartalomnál a bor párolgásából eredő veszteség jelentősen csökken.

Minden borásznak szüksége van a párásító rendszerre, aki maximális eredményt szeretne elérni a fahordóban érlelt prémium minőségű boraiból, mind minőség, mind mennyiség szempontjából.

ALACSONY KÖLTSÉGEK

A borospincékben történő felhasználást illetően a párásító rendszerek legfontosabb tulajdonságai az alacsony működtetési költségek az egyéb klímarendszerekkel szemben, az alacsony energiafelhasználás, az egyszerű és gyors telepítés, és a minimális karbantartás.