Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Csarnokhűtés

Mostanáig lehetetlen volt megoldani a nyitott ajtókkal és ablakokkal használ nagyméretű raktárak, csarnokok hűtését, mert a hagyományos hűtési módszerek erre a célra nem megfelelőek.

A párásító rendszerek azonban pontosan ezt a célt szolgálják: hatalmas helyiségek – ipari csarnokok, szerelőműhelyek,
raktárak – hűtését oldják meg hatékonyan, és ugyanígy a nagy hőtermeléssel járó ipari termelőfolyamatok helyszínét is (olvasztók, gépgyártás). A hűtés ötvözhető a levegő nedvességtartalmának szabályozásával, így bizonyos ipari területeken a párásítás hozzájárulhat a teljesítmény növeléséhez is (papír- és fafeldolgozó-ipar, textilipar).

A magasnyomású szivattyú a vizet speciális kialakítású fúvókákon juttatja a légtérbe, 10 mikronnál is kisebb apró cseppecskékre bontva, melyeket azonnal felvesz a levegő, anélkül, hogy az alatta levő tárgyak felületén nedvesség jelenne meg. Az eljárás jelentős eredményekkel jár: azonnali hűtőhatás csak és kizárólag a hűtést igénylő helyeket, alacsony telepítési és fenntartási költséggel. A módszer egyaránt használható zárt, félig nyitott, vagy szabadtéri környezetben is.

ELŐNYÖK

A párásító rendszerek ipari területen történő alkalmazása számos jelentős előnnyel jár:

– A dolgozók termelékenységének növelése

– Csak a kiemelten fontos helyek lokalizált hűtése

– Por, gázok, füst és egyéb károsanyag-kibocsátás megkötése

– Azonnali hőmérséklet csökkenés

– 75%-os telepítési költség csökkenés

– Jelentős energia megtakarítás

– Olcsó és egyszerű fenntartás

– Hőstressz-mérséklés (lásd az EU szabályozást)

MINIMÁLIS KÖLTSÉGEK

A párásító rendszerek egyik legnagyobb előnyét a hagyományos ipari légkondicionálókkal szemben az alacsony költségek jelentik.  A telepítés és az üzembe helyezés könnyű és gyors, köszönhetően a modulrendszernek, a műanyag csöveknek és a gyorscsatlakozóknak. A rendszerek alacsony költséggel üzemelnek, és alig igényelnek karbantartást.