Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Üvegház párásítás – Fóliasátor párásítás

ELŐNYÖK:

A termelékenység növekedése

A növények gyorsabb növekedése

Állandó páratartalom

Kevesebb öntözés

Bármely évszakban megfelelő mikroklíma

Kevesebb árnyékolási szükséglet

A rendszerrel kiszórhatók a növényvédő szerek és a folyékony műtrágya

ÜVEGHÁZAK ÉS KERTÉSZETEK

A párásító rendszer hatalmas előnye, hogy bármilyen méretű üvegházban képes a megfelelő klímát fenntartani.

A párásító (ködhűtő) rendszerek fontos szerepet játszanak az üvegházak megfelelő hőmérsékletének és páratartalmának fenntartásában, akár mesterséges, akár természetes szellőzés mellett.

Nyáron a vízköd a párologtatásos hűtés elve alapján gyors párologtatással hűti az üvegházat, és növeli a levegő relatív páratartalmát, ha túl alacsony.

Télen a rendszer a megfelelő páratartalmat tartja fenn, és ezzel megelőzi a növények fűtés miatti száradását.

A párásító rendszer még a legigényesebb növények számára is biztosítja és fenntartja a megfelelő környezeti viszonyokat (csíráztatás, trópusi növények és virágzó növények), olyan esetben is, amikor a hagyományos permetezéses módszerek nem alkalmazhatók.

TELJESKÖRŰ VEZÉRLÉS:

Páratartalom mérő, termosztát és időzítő teszi a rendszert minden elemében elektronikusan szabályozhatóvá.

A rendszer 1000 PSI (70 bar) nyomáson működik, 5-10 mikron átmérőjű cseppecskékre porlasztja a vizet, melyek a hosszan lebegnek a levegőben, köd hatását keltve.

A növénytermesztők általános gondja az alacsony nedvességtartalom és a magas hőmérséklet. Egy üvegházban komoly bajokat okozhat a 30% alá csökkenő relatív nedvességtartalom, a növények károsodhatnak, és lelassulhat, vagy megállhat a növekedés.

A száraz légköri körülmények között működő üvegházak sokszor kénytelenek bezárni a nyári hónapokra, amíg a külső hőmérséklet megfelelő értékre nem csökken.

ALACSONY KÖLTSÉGEK

Az üvegházi felhasználás szempontjából a párásító rendszer legfontosabb tulajdonságai az alacsony működtetési költségek, az alacsony energiafelhasználás, az egyszerű és gyors telepítés, és a minimális karbantartás.

 

Frissentartás

ELŐNYÖK

A dehidratáció megakadályozása

A termékek súlyveszteségének csökkentése

Hosszabb ideig megőrzött frissesség

A hőmérséklet természetes csökkenése

Egyes gyümölcsöknél az érési folyamat elősegítése

Szagok terjedésének megakadályozása

ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, HAL, HÚS, SAJT

A párásítással optimális szinten tarthatjuk a levegő nedvességtartalmát, és ezzel megakadályozhatjuk, hogy az élelmiszerek veszítsenek a nedvességtartalmukból, kiszáradjanak, és így tovább megőrzik a frissességüket.

A zöldségek és gyümölcsök nagyrészt vízből állnak. Ha alacsony nedvességtartalmú helyiségben tároljuk, elpárolog belőlük a víz. Ha azonban párásítással visszaállítjuk a levegő optimális nedvességtartalmát, megállíthatjuk a dehidratációs folyamatot. Emellett a párásító rendszer csökkenti a helyiség hőmérsékletét, és hűti a pultokra kitett árut.

A halak szintén hamar elvesztik a frissességüket a dehidratáció következtében, mivel tömegük 70%-át víz alkotja. A halpult párásításának további előnye, hogy megakadályozza a szag továbbterjedését a környezetben.

Egyes húsfélék, felvágottak és sajtok esetén is fontos a dehidratáció megelőzése az érlelési folyamat közben, a párásítással természetes módon helyreállítható a megfelelő mikroklíma. A párásító rendszer egyszerűen beszerelhető a hűtőhelységbe, és automatikus vezérlés tartja állandó értéken a levegő páratartalmát.

 

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

Zöldségboltok / Élelmiszer áruházak zöldséges pultjai

Húsboltok / Élelmiszer áruházak húspultjai

Halpiac

Hűtőhelyiségek

Érlelőkamrák és hajtatóházak

Gyümölcs és zöldség nagykereskedelmi raktárak

Halászhajók és betakarító gépek

A párásító berendezések érdekes alkalmazási területe, amikor közvetlenül a betakarítást végző gépekhez telepítik, így már rögvest a betakarítástól kezdődően lassítható a dehidratációs folyamat.

A gyümölcs és zöldségáruk vízveszteségből adódó súlycsökkenése 95%-kal csökkenthető.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A párásító rendszer rendszeresen, 10-15 percenként 1-5 másodpercig mikroszkopikus méretű vízcseppecskékből álló vízködöt szór közvetlenül az árura, mely azonnal elpárolog, anélkül, hogy lecsapódna, és nedvesítené az árut. Ugyanakkor hűti és nedvesíti a környezetet, és ezzel meggátolja a zöldségek fonnyadását, megtartja a súlyukat és frissességüket.