Blog

PÁRÁSÍTÓ-HŰTŐ RENDSZEREK MŰKŐDÉSÉRŐL BŐVEBBEN

cow

Kérdés: csökkenti a PORT ÉS A SZAGOKAT?

A vízpára vagy köd természetes, önmegújuló szűrő. A levegőben lebegő finom permet elektromosan vonzza a porrészecskéket, összetapad velük, és beburkolja azokat.
A porrészecskét bekebelező vízcsepp lehull a földre.
A kellemetlen szagok olyan reagens adagolásával szüntethetők meg, mely kémiai reakcióba lép a szag forrásával.
A vízpermet a levegő elektrosztatikus töltését is csökkenti.

1. fázis: a gyártási folyamat során por keletkezik

por1

2. fázis: a por és vízcseppek elektromosan vonzzák egymást

por2

3. fázis: a porral összetapadt vízcseppek a földre hullanak

por3

Kérdés: valóban fokozza a TERMELÉKENYSÉGET?

Számos olyan iparág létezik, ahol a páratartalom szabályozása a termelési folyamat során hozzájárul a selejt és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez, a minőség javításához. Lásd a jobb oldali táblázatot.

Rendszereinket sikerrel alkalmazzák az alábbi iparágakban:

  • élelmiszeripar (áruhűtők és vágóhidak),
  • fa-, papír- és dobozipar,
  • vas- és acélipar,
  • műanyagipar,
  • vegyipar.

Általánosságban elmondható, hogy az ipari folyamatokban megakadályozza a túlmelegedést, és rendkívül költséghatékony.

Gyártási folyamatok optimális páratartalma

(Forrás: Műszaki mérnöki kézikönyv – Hoepli)

Vágóhíd 80%
Nagyméretű áruhűtők 90%
Almatároló 90%
Citromtároló 80%
Tojástároló 80%
Szárnyasok 75%
Csirketenyésztés 75%
Tésztagyártás 75%
Tésztahűtés 70%
Nyomtatás 70%
Forgácsolás 70%
Textilipar 70%

Kérdés: használható az ÁLLATTARTÁSBAN is?

Igen. Párásító-hűtő rendszereink megnövelik a szarvasmarhák, szárnyasok, sertések és lovak várható élettartamát. Tudományos műhelyek javasolják a vízpermet ventilátoros kijuttatását az állattartó farmokon, a termelékenység fokozása érdekében. Az alábbi kedvező hatásokat tapasztalták:

  • akár 99%-kal csökkent a csirkék asphyxia okozta elhalálozása,
  • fokozott súlygyarapodás (+10%),
  • kedvezőbb tejminőség (a makroelemek összetételében),
  • a hőstressz okozta elhalálozás csökkenése,
  • a baktériumos fertőzések csökkenése.
cow