Mind a(z) 4 találat megjelenítve

ELŐNYEI:

– Növeli a tojás, tej és hústermelést

– Mérsékli az állatokat érő hőstresszt

– Meghosszabbítja a párzási időszakot, és a fokozza a növekedés ütemét

– Tisztább, szárazabb környezetet eredményez

– Megköti a port

– Csökkenti a szagokat

– Csökkenti a víz és energiafelhasználást

NAGYOBB SÚLY

NAGYOBB EGÉSZSÉG

TÖBB TEJ

TÖBB HÚS

TÖBB TOJÁS

 

HŰTÉS PÁRÁSÍTÁSSAL AZ ÁLLATTARTÁSBAN

Az állatok – szárnyasok és négylábúak egyaránt – elégedettebbek és termelékenyebbek, ha jól érzik magukat a bőrükben. A párásítással végzett hűtés csökkenti az állatoknál a hőstressz előfordulását, és növeli a termelékenységüket.

A hűtés a szárnyasok összes fajtájánál segít a hőstresszt kivédeni. Az állomány pusztulása jelentősen csökkenthető. A hőstressztől megóvott csirkék jobban híznak, a tojók több tojást tojnak. A kakasok aktívabbak, a tojások pedig jobb minőségűek lesznek.

A sertések világában a hűtés hatására a kocák gyakrabban ellenek, és több malac születik egy alomban. Növekszik a szoptató kocák étvágya, ezzel együtt jobb lesz a tejük minősége, és az elválasztáskor nagyobb lesz a malacok súlya. Hűvösebb körülmények között nagyobb a kan sertések párzási hajlama és megnő a spermaszám, az állatok hamarabb válnak ivaréretté.

A szarvasmarhákat is érheti hőstressz, ilyenkor kevesebb tejet adnak, csökken a súlygyarapodás, és a szaporodási ciklusuk is megváltozik. A párásításos hűtéssel tartott tehenek elégedettek és termelékenyek.

Az anyatermészet az embereknek és a lovaknak is a tudtára adja, hogy a nagy melegben lassítani kell, és ha nem figyelünk oda erre a jelzésre, komoly baj történhet. De a lóversenyeket és a lovasbemutatókat az időjárástól függetlenül megtartják, és ha azt akarjuk, hogy a lovaink a hőségben is a lehető legjobb formájukat hozzák, meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy jól viseljék a nagy meleget.

MINIMÁLIS MŰKÖDTETÉSI KÖLTSÉGEK

Egyszerű telepítés, minimális karbantartás és alacsony energiafelhasználás – a párologtatáson alapuló hűtés számos területen bizonyította már, hogy költségtakarékos. Telepítési és fenntartási költségei sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos légkondicionálásé, ez magyarázza, hogy miért választják szívesen a felhasználók.

„A rendszer úgy hűti le az állományt, hogy közben nem lesz nedves a környezet.”

 

Összehasonlítás a szokásos légkondicionáló rendszerekkel:

Olcsóbb telepítés: a hagyományos légkondicionálók telepítésének 1/8-1/4-e.

Olcsóbb működtetés: a hagyományos légkondicionálók működtetésének ¼-e. Csak a szivattyú és a ventilátor fogyaszt energiát, szemben a kompresszorokkal, szivattyúkkal és légbefúvókkal.

Friss levegő: A ventilátorokkal fenntartott állandó légáramlat frissen tartja az épületen belül a levegőt.